Modeketen CoolCat sluit alsnog alle filialen en wordt een webshop

Eigenaar Retail Beheer kocht het merk in maart uit faillissement en kondigde toen aan 56 van de 80 winkels open te willen houden.

CoolCat werd in maart failliet verklaard.
CoolCat werd in maart failliet verklaard. Foto Sander Koning/ANP

De fysieke winkels van CoolCat sluiten de komende maanden alsnog hun deuren. Eigenaar Retail Beheer kocht het merk recent uit faillissement, maar kondigde donderdag aan dat de modeketen voor jongeren als webshop voor kinderkleding doorgaat. Met de sluiting van de winkels komen vermoedelijk honderden banen in gevaar.

De modeketen werd in maart failliet verklaard. Een maand later werd duidelijk dat er een doorstart zou komen waar indirect ook oud-eigenaar Roland Kahn bij betrokken was. Koper is Retail Beheer, tevens eigenaar van America Today. Dat bedrijf kondigde destijds aan 56 van de oorspronkelijke 80 winkels open te willen houden. Wel kreeg het winkelpersoneel bij de doorstart slechts een tijdelijk contract aangeboden. De modeketen heeft in Nederland 1.180 medewerkers.

Lees ook: CoolCat maakt doorstart in de familie

CoolCat Junior

Retail Beheer wil CoolCat doorzetten onder de naam Coolcat Junior, een webshop met kleding voor kinderen. In de huidige vorm verkoopt het merk vooral veel kleding voor tieners. Ook zou worden onderzocht of er met een deel van de fysieke winkels nog een nieuwe keten opgezet kan worden. Over het aanbod van zo’n nieuwe formule is nog veel onduidelijk. Directeur Jaco Scheffers in een schriftelijke verklaring:

„Het gaat om een volledig nieuw concept waarover wij nu nog niets kunnen melden. Dat geldt ook voor de omvang van de keten.”

CoolCat bestond sinds 1979 en kampte de laatste jaren met financiële problemen. Een reorganisatie zorgde voor verbetering, maar de lange warme zomer en de zachte herfst en winter van afgelopen jaar maakten dat dat effect geen stand hield. CoolCat heeft behalve in Nederland ook winkels in België, Luxemburg en Frankrijk.