Misdaad

Man gezocht voor om het leven brengen van drie wandelaars in Limburg en Den Haag

De politie zoekt een 27-jarige man in verband met de dodelijke aanvallen op drie wandelaars. De gezochte man, Thijs H., zou de twee wandelaars hebben gedood die dinsdag werden gevonden op de Brunssummerheide bij Heerlen. Ook zou hij afgelopen zaterdag in Den Haag een vrouw van het leven hebben beroofd. De gezochte H. woont in Den Haag, maar verblijft volgens de politie vaak in Zuid-Limburg. De politie gaf woensdagavond een foto van H. vrij. Wie hem tegenkomt, kan hem „in verband met zijn mogelijk labiele geestelijke gesteldheid” beter niet zelf benaderen, aldus de politie. Bij de slachtoffers op de Brunssummerheide bleek het te gaan om een 63-jarige vrouw en een 68-jarige man. Ze woonden allebei in Heerlen en waren op de hei hun honden aan het uitlaten. Regionale media spraken van een steekpartij, de politie heeft nog geen uitsluitsel gegeven over de doodsoorzaak. Ook het slachtoffer in Den Haag was haar honden aan het uitlaten. Ze werd dood gevonden naast haar bakfiets in de Scheveningse bosjes, aan de rand van het Haagse stadsdeel Scheveningen. (NRC)