Man (27) aangehouden na dood van drie wandelaars

Steekpartij In een week tijd werden drie wandelaars met honden dood aangetroffen. De mogelijke dader blijft in volledige beperkingen.

Vindplaats lichamen
Vindplaats lichamen

De politie heeft dinsdagavond in Zuid-Limburg een 27-jarige man aangehouden in verband met de dood van drie wandelaars met honden. De man zou betrokken zijn bij de dood van een 56-jarige vrouw uit Den Haag zaterdag. Ook brengt de politie de verdachte in verband met een vermoedelijke steekpartij op de Brunssummerheide bij Heerlen afgelopen dinsdag. Over de toedracht wil de politie nog niets kwijt.

Het gaat om Thijs H. uit Den Haag, zo maakte de politie bekend. Hij studeerde vermoedelijk aan de technische universiteit in Delft, blijkt uit zijn Linkedin-profiel. H. wordt momenteel door de politie verhoord en mag alleen contact hebben met zijn advocaat. Volgens de politie zou hij regelmatig in Zuid-Limburg verblijven. De gemeente Den Haag wil niets zeggen over de achtergrond van de man.

De politie had naar aanleiding van de dood van de 56-jarige vrouw in Den Haag zaterdag een signalement van H. naar buiten gebracht, voorzien van zijn volledige naam en foto. „In verband met zijn mogelijk labiele geestelijke gesteldheid” konden mensen hem beter niet zelf benaderen, aldus de politie. Ook het programma Opsporing Verzocht besteedde woensdagavond aandacht aan de zaken.

In het Limburgse natuurgebied werden dinsdag rond het middaguur de lichamen van twee mensen uit Heerlen aangetroffen. Het gaat om een 63-jarige vrouw en 68-jarige man. Beiden hadden een hond bij zich. Volgens de wandelaar die de lichamen vond zouden beide slachtoffers steekwonden hebben. De honden bleven ongedeerd. Het is onduidelijk of de twee slachtoffers elkaar kenden.

Het weekend ervoor werd het lichaam van een 56-jarige, in Japan geboren vrouw gevonden in de Scheveningse Bosjes in Den Haag, waar zij haar twee honden had uitgelaten. Het lichaam lag naast haar bakfiets, vlak bij het conferentiecentrum World Forum The Hague. Een uur eerder was de vrouw van haar woning in het westen van Den Haag vertrokken. Een van de honden werd levend naast het lichaam van de vrouw aangetroffen, de tweede hond dook later op.

Het is onduidelijk of de verdachte de slachtoffers kende. De man werd om halfelf aangehouden op de openbare weg, twee uur nadat het opsporingsbericht was uitgegaan. Lokale media melden dat H. ook een studie culturele antropologie volgde aan de Universiteit Leiden. Hij zou ook een jaar bestuurslid geweest zijn bij de studievereniging.