Edgar Zambrano

Rechterhand van Venezolaanse oppositieleider Guaidó opgepakt

De Venezolaanse inlichtingendienst heeft woensdagavond (lokale tijd) de oppositiepoliticus Edgar Zambrano opgepakt. Dat maakte oppositieleider en zelfbenoemd interim-president Juan Guaidó bekend. Zambrano is de rechterhand van Guaidó en vicevoorzitter van het parlement, waarin de oppositie de meerderheid heeft. Woensdagavond twitterde Zambrano dat zijn auto werd omsingeld door agenten toen hij het hoofdkantoor van zijn partij in Caracas wilde verlaten. Zambrano is de eerste uit de entourage van Guaidó die is opgepakt om de mislukte couppoging van vorige week. Guaidó probeerde toen het leger aan zijn kant te krijgen, om daarna president Nicolas Maduró uit zijn functie te zetten.

Reconstructie mislukte coup pagina 14-15