Actie voor pensioenen

NS en stadsvervoer staken op 28 mei in drie grote steden

Werknemers van de Nederlandse Spoorwegen en stadsvervoerders in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag leggen dinsdag 28 mei het werk neer. Dat meldden de vakbonden FNV, CNV en VVMC woensdag. De werknemers staken voor een beter pensioen. Eind 2018 klapten de onderhandelingen tussen vakbonden, werkgevers en het kabinet over een pensioenakkoord. Het is onduidelijk hoeveel navolging de oproep van de vakbonden zal krijgen. Een FNV-woordvoerder spreekt over „een actie van de vakbeweging in zijn volle breedte”. Hij doet geen uitspraak over wat dit betekent voor werknemers die geen lid zijn van een bond. Uiterlijk 15 mei wordt bekend of het streekvervoer zich aansluit bij de acties. (NRC)

Staking vergroot druk op kabinet pagina E2