Vijf gewonden door steekpartij in ggz-instelling Maastricht

Één slachtoffer ligt nog in het ziekenhuis maar verkeert buiten levensgevaar. De verdachte, een cliënt, is overgebracht naar het politiebureau.

Archiefbeeld van een ambulance.
Archiefbeeld van een ambulance. Foto Lex van Lieshout/ANP

Bij een steekincident in een ggz-instelling in Maastricht zijn woensdagochtend vijf mensen gewond geraakt. Het gaat om drie medewerkers en twee cliënten, aldus een werknemer van de instelling. Onder de gewonden is de vermoedelijke dader, eveneens een cliënt.

Vier van de vijf gewonden moesten opgenomen worden in het ziekenhuis. Nog één iemand ligt hier nog, hij of zij verkeert buiten levensgevaar. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en wordt momenteel verhoord. Het is onduidelijk in wat voor toestand hij verkeerde en wat voor wapen hij gebruikt heeft.

De hulpdiensten ontvingen rond 05.50 uur een melding over het incident in de zorginstelling Mondriaan, aan de Vijverdalseweg. In de kliniek worden onder anderen volwassenen met een persoonlijkheidsstoornis en/of verslavingsproblemen behandeld.

De ggz-instelling ligt aan de Vijverdalseweg.