Verdachte van doodschieten rapper Feis aangehouden in Kerkrade

De Rotterdamse verdachte van de schietpartij op 1 januari waarbij Faisal Mssyeh om het leven kwam, is woensdagochtend aangehouden in Kerkrade.

Belangstellenden leggen bloemen tijdens de herdenking voor de 32-jarige rapper Feis.
Belangstellenden leggen bloemen tijdens de herdenking voor de 32-jarige rapper Feis. Foto Koen van Weel/ANP

Een 25-jarige Rotterdammer is woensdagochtend in Kerkrade aangehouden op verdenking van het doodschieten van Faisal Mssyeh, beter bekend als rapper Feis, op 1 januari. Dat meldt de politie. De broer van Mssyeh, Bilal, raakte zwaargewond bij de schietpartij in Rotterdam-West na een ruzie in een café.

De verdachte, Silfano M., zit nu vast in volledige beperkingen en wordt vrijdag voorgeleid in Rotterdam. M. stond sinds 7 mei op de nationale opsporingslijst. Sinds januari werkten twintig rechercheurs aan de opsporing van de verdachte. Er was 15.000 euro uitgeloofd voor de tip die zou leiden tot zijn aanhouding.

Hoe de politie precies tot de arrestatie is gekomen, wil ze op dit moment niet zeggen. Wel bevestigt de politie dat er geen andere verdachten zijn. „We zitten nog met heel veel vragen. Maar gelukkig hebben we hem nu, en kunnen we die vragen stellen”, zegt een woordvoerder.

Ruzie in café

De 32-jarige Faisal Mssyeh werd op nieuwjaarsdag neergeschoten voor het Kaapverdiaanse café Iolanda op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. Vermoedelijk was de aanleiding voor de schietpartij een uit de hand gelopen ruzie over een omgestoten drankje. Mssyeh was onderdeel van het rapperscollectief ‘Ecktuh Ecktuh’ en had een contract bij het platenlabel Top Notch.

De plotselinge dood van Mssyeh leidde tot verbijstering en verdriet in de Nederlandse hiphopwereld. Feis brak in 2007 door met zijn bijdrage aan het nummer Klein, Klein Jongetje van U-Niq. Rapper Ronnie Flex won eind januari de Popprijs en droeg deze op aan de Rotterdamse rapper.

Correctie (8 mei 2019): eerder stond in de titel van dit artikel dat de verdachte was aangehouden in Rotterdam, dit is aangepast.