Samsung

Fiasco dreigt voor opvouwbare telefoon van Samsung, bestellingen mogelijk geannuleerd

Het moet Samsungs duurste smartphone tot nu toe worden: de Galaxy Fold, de eerste telefoon met een opvouwbaar scherm van de grootste telefoonmaker ter wereld. Maar de introductie van het 2.000 euro kostende toestel verloopt problematisch. Bij de eerste exemplaren die vorige maand door journalisten uitgeprobeerd werden, bleek het scherm zo kwetsbaar dat dit het binnen enkele dagen begaf.

De Zuid-Koreaanse fabrikant besloot de introductiedatum (26 april in de VS, 3 mei in Nederland) uit te stellen om de schermen te onderzoeken en indien nodig te verstevigen. Dinsdag meldde Samsung bestaande bestellingen van Amerikaanse klanten te zullen annuleren als er niet voor 31 mei een oplossing is gevonden. Een nieuwe introductiedatum is er nog niet, een verklaring voor de problemen ook niet.

Samsung, toonaangevend in de productie van oled-schermen, werkte jaren aan prototypes en was van plan 1 miljoen Fold telefoons te maken. De Fold is een tablet die je kunt dubbelvouwen. Het scherm is niet bedekt met een stevige glasplaat, zoals bij een reguliere telefoon. Een extra laagje folie moet bescherming bieden maar blijkt makkelijk los te pulken. (NRC)