‘Royal baby’ van Harry en Meghan heet Archie

Eerder op woensdag kwamen de eerste beelden naar buiten van de jonge ouders en hun kindje.

Meghan, Harry en Archie.
Meghan, Harry en Archie. Foto Dominic Lipinski/Reuters

De baby van de Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle heeft de naam Archie Harrison Mountbatten-Windsor gekregen. Dat heeft de koninklijke familie bekendgemaakt. Waarom voor deze naam gekozen is, is nog onduidelijk. Volgens CNN komt de naam niet vaak voor in de familie.

Eerder op woensdag verschenen de eerste beelden van het kindje, toen Harry en Meghan de pers te woord stonden in Windsor Castle. De jonge ouders noemden hun zoontje „magisch” en zeiden dat het ouderschap tot nu toe goed beviel. „Het is waanzinnig dat ik de twee beste mannen ter wereld heb”, aldus Meghan.

Ook stelde het koppel dat de baby „het liefste karakter” heeft en heel rustig is. Tijdens het moment voor de camera’s lag het kindje te slapen in de armen van zijn vader. Archie, die officieel graaf van de Schotse plaats Dumbarton is, is de zevende in lijn van de Britse troonopvolging.

De naam van de baby werd traditiegetrouw pas enkele dagen na zijn geboorte bekendgemaakt. De afgelopen tijd werd veel gespeculeerd over de naam van het jongetje. Bookmakers voorspelden onder andere de namen Spencer (de achternaam van Harry’s overleden moeder Diana), Alexander en Arthur. Sinds zijn geboorte maandag werd het kind door de Britse media ‘Baby Sussex’ genoemd. Meghan en Harry zijn de hertogin en hertog van Sussex.