Met Gala

Vier outfits voor Lady Gaga

Camp’ was maandagavond het thema bij het jaarlijkse benefietgala van het Metropolitan Museum of Art in New York, een geliefd uitje voor opzichtig uitgedoste Amerikaanse supersterren. Aanleiding voor het gala was de nieuwe tentoonstelling Camp: Notes on Fashion in het museum, geïnspireerd op een essay van Susan Sontag. De Vlaamse scenograaf Jan Versweyveld, bekend van zijn ontwerpen voor regisseur Ivo van Hove, ontwierp de expositie.

Van linksboven met de klok mee: Zangeres Lady Gaga trok de aandacht door op de rode loper vier keer van kostuum te wisselen; hiphopartiest Kanye West en zijn vrouw reality-tv-ster Kim Kardashian, West droeg een eenvoudig jack van zo’n 50 dollar; model Gigi Hadid in zilveren glitterpak met veren; 30 Seconds to Mars-zanger en acteur Jared Leto met een replica van zijn hoofd; en acteur Michael Urie, half in galajurk, half in smoking.