Recensie

Recensie Muziek

Meer van hetzelfde van Guided By Voices

Beetje vroeg, maar toch alvast een tip voor oudejaarsavond: Guided By Voices geeft dan een marathonconcert waarin de lofi-iconen honderd nummers spelen. Dat lijkt veel, maar toch: alleen al op hun nieuwe, achtentwintigste album Warp and Woof staan er vierentwintig. De in februari verschenen voorganger Zeppelin over China telt tweeëndertig tracks. Zo gaat dat nu eenmaal in de hersenpan van Robert Pollard. Daar kronkelt een oneindige lopende band vol lanterfanterige indieliedjes en kleverige meezingers. Die zijn nooit helemaal loepzuiver, maar niet minder gemeend. Zowel fans als haters zullen eensgezind beamen: Warp and Woof is meer van hetzelfde. Luister naar dat heerlijke new-wave-gitaartje in ‘Dead Liquor Store’ of de pakkende inhaker ‘Cool Jewels and Aprons’, een ultieme spoedcursus couplet-refrein-couplet-refrein-outro. De derde plaat voor 2019, Rise of the Ants, is al aangekondigd.

Live: 1/6 Best Kept Secret.