Verdachte aangehouden voor doden drie personen in Heerlen en Den Haag

Het gaat om de 27-jarige Thijs H., die mogelijk psychisch in de war is. De slachtoffers waren alle drie hun honden aan het uitlaten in natuurgebieden.

Een politieafzetting bij de Brunssummerheide, waar dinsdag twee wandelaars dood werden gevonden.
Een politieafzetting bij de Brunssummerheide, waar dinsdag twee wandelaars dood werden gevonden. Foto Marcel van Hoorn/ANP

De politie heeft woensdagavond een man aangehouden die drie mensen om het leven gebracht zou hebben. Het gaat om de 27-jarige Thijs H., die twee wandelaars zou hebben gedood die dinsdag werden gevonden op de Brunssummerheide bij Heerlen. Ook zou hij afgelopen zaterdag in Den Haag een vrouw van het leven hebben beroofd.

H. woont in Den Haag, maar verblijft volgens de politie ook vaak in Zuid-Limburg, waar hij is aangehouden. De politie had een signalement van hem naar buiten gebracht, onder andere via sociale media. „In verband met zijn mogelijk labiele geestelijke gesteldheid” konden mensen hem beter niet zelf benaderen, aldus de politie.

De slachtoffers op de Brunssummerheide zijn een 63-jarige vrouw en een 68-jarige man, maakte de politie eerder op woensdag bekend. Ze woonden allebei in Heerlen. Een voorbijganger vond dinsdagmiddag het lichaam van de vrouw. Een half uur later werd even verderop de overleden man aangetroffen. Beiden waren in het natuurgebied om hun hond uit te laten. Het was direct duidelijk dat ze door geweld om het leven waren gekomen.

Steekpartij

Ook het slachtoffer in Den Haag was haar honden aan het uitlaten. Voorbijgangers vonden de 56-jarige vrouw in de Scheveningse bosjes, een groengebied aan de rand van het stadsdeel Scheveningen. Het bos wordt veel bezocht door wandelaars, hardlopers en hondenbezitters.

Vlak na de vondst van de lichamen op de Brunssummerheide hadden regionale media het over een steekpartij. De voorbijganger die de overleden man had gevonden, zei op tv dat het slachtoffer was neergestoken. De politie zegt echter dat het nog onduidelijk is hoe de man en de vrouw om het leven zijn gekomen. Datzelfde geldt voor het slachtoffer in Den Haag.

Eerder woensdag maakte de politie bekend dat er tientallen tips waren binnengekomen over de moorden nadat daar aandacht aan was besteed bij het programma Opsporing Verzocht.