Maandenlange celstraf voor twee Russische voetbalinternationals

Aleksandr Kokorin en Pavel Mamajev worden veroordeeld voor de mishandeling van een hooggeplaatste Russische overheidsfunctionaris.

Mamajev voorafgaand aan de uitspraak.
Mamajev voorafgaand aan de uitspraak. Foto Tatjana Makejeva/Reuters

De Russische voetbalinternationals Aleksandr Kokorin en Pavel Mamajev zijn woensdag door de rechtbank in Moskou veroordeeld tot een gevangenisstraf van respectievelijk 18 en 17 maanden. Dat meldt persbureau Reuters. De twee worden veroordeeld voor de mishandeling van een hooggeplaatste Russische overheidsfunctionaris.

Het voorval vond plaats in een café in Moskou in oktober vorig jaar. De twee zitten sindsdien in hechtenis. Kokorin, die begin oktober zijn voorlopig laatste wedstrijd speelde bij Zenit Sint-Petersburg, kwam 48 keer uit voor het Russische nationale elftal. Pavel Mamajev, die bij FK Krasnodar onder contract staat, vijftien keer.

De clubs van beide spelers, net als de Russische voetbalbond willen de banden met de spelers verbreken, maar er zijn nog geen definitieve stappen gezet. Mogelijk werd er gewacht op het verloop van deze rechtszaak.

Kokorin en Mamajev raakten een aantal jaar geleden ook al samen in opspraak. Na de uitschakeling op het EK 2016 in Frankrijk bestelden de twee voetballers in een nachtclub in Monaco voor 250.000 euro aan champagne.