Recensie

Recensie Muziek

Loyle Carner rapt in je huiskamer

Dat de Britse rapper Loyle Carner rapt over de liefde voor zijn moeder, is niet ongewoon. Dat doen de meeste rappers. Dat hij twee nummers wijdt aan koks, is verrassender. In ‘Ottolenghi’ en ‘Carluccio’ beschrijft Carner, een ambitieuze thuiskok, zijn favoriete chefs. Het zijn niet de beste liedjes op dit tweede album; de tekst is te zoetsappig en de sfeer te relaxt om recht te doen aan de overeenkomst tussen een flitsend opererende chef, en een over het podium flitsende rapper. Het geldt hier voor meer nummers: ze zijn te achteroverleunend. Carner had kunnen schitteren met zijn jazzy en organische begeleiding, zijn zachtaardige toon, en puntige articulatie. De sfeer is aangenaam en intiem, alsof hij rapt in je huiskamer. Maar iets meer schuimkopjes op zijn woorden, zoals in de geraffineerde jarenzestigstijl van ‘You Don’t Know’, had dit album meer nadruk gegeven.

Live: 18/5 Bitterzoet, Amsterdam.