Godslastering

Asia Bibi heeft Pakistan verlaten en is aangekomen in Canada

De eerder der dood veroordeelde Pakistaanse christen Asia Bibi heeft het land weten te verlaten en is aangekomen in Canada, waar zij asiel zal krijgen. Dat melden de Pakistaanse tv-zender Geo en het Amerikaanse CNN. Bibi werd in 2010 ter dood veroordeeld omdat zij de profeet Mohammed beledigd zou hebben, tijdens een ruzie met islamitische vrouwen. In oktober werd zij in hoger beroep vrijgesproken. Daartegen werd heftig geprotesteerd door moslimfundamentalisten, die vinden dat zij hoe dan ook ter dood moet worden gebracht. De regering gaf in enige mate toe aan de druk door Bibi een uitreisverbod te geven en het Hooggerechtshof te vragen de zaak over te doen. Dat weigerde. Over Bibi’s beveiliging in Canada is niets bekendgemaakt. Haar kinderen verblijven al langer in het land. (NRC)