Drukkerij failliet

Geen doorstart Roto Smeets, tijdschriften blijven verschijnen

Drukkerij Roto Smeets in Deventer en Weert maakt definitief geen doorstart. Curator Coen Houtman heeft dinsdag het personeel ingelicht. Dat meldt persbureau ANP. Ongeveer 260 mensen verliezen hierdoor hun baan. De drukkerij, die in handen is van Circle Media Group (CMG), drukt onder andere tijdschriften als Donald Duck,Voetbal International, Elsevier en Libelle. Eerder had uitgever Sanoma aangegeven dat de bladen gewoon zullen blijven verschijnen.

In april vroeg Roto Smeets faillissement aan. Het bedrijf heeft al jaren last van teruglopende oplages van tijdschriften en digitalisering van veel drukwerk. Eerder werd al bekend dat een derde vestiging in Doetinchem wel een doorstart maakte. Bij dat bedrijf blijven maximaal 180 mensen aan het werk.