Recensie

Recensie Muziek

DeMarco deint met scherpe randjes

De muziek deint op een prettige manier, maar waag het niet om Mac DeMarco van easy listening te betichten. Artistieke geestverwanten als (wijlen) J.J. Cale of Jack Johnson zouden hun album nooit durven beginnen met een zo merkwaardig nummer als ‘Here Comes the Cowboy’, de uiterst minimale titelsong van dit vierde album van de Canadees. DeMarco’s relaxte muziek heeft altijd een edge, of het nu de stoomfluit is in ‘Choo Choo’ of de net niet valse onderwatersynthesizer van ‘On the Square’. Juist wanneer het allemaal een beetje lichtvoetig dreigt te worden, komt Mac met de oprechte liefdesliedjes ‘K’ en ‘Heart to Heart’. De combinatie van jeugdige onbevangenheid en een volwassen opmerkingsvermogen maakt Mac DeMarco tot een uiterst oorspronkelijk singer-songwriter. Het funky outro van ‘Bye Bye Baby’ geeft een voorproefje van de opwinding bij zijn optredens.

Live: 6/1 Best Kept Secret, 19/11 Paradiso, Amsterdam.