Britse regering

Brexit niet op tijd, Britten ‘móéten wel meedoen’ met Europese verkiezingen

Het Verenigd Koninkrijk zal moeten deelnemen aan de Europese verkiezingen eind mei omdat daarvóór geen overeenstemming haalbaar is over een vertrekregeling voor de Brexit, aldus David Lidington, kabinetschef en ‘vicepremier’ van de regering-May. De regering zoekt steun voor haar Brexitplan bij oppositiepartij Labour, maar „het is helaas niet mogelijk dat proces af te ronden voor de wettelijke datum voor de Europese parlementsverkiezingen”, zei Lidington. Hij zei dat doel is de vertraging „zo klein mogelijk” te houden. „Idealiter willen we dat Britse Europarlementariërs nooit daadwerkelijk hun zetels innemen.” Lidington hoopt dat de onderhandelingen tegen de zomer afgerond kunnen worden. Het Verenigd Koninkrijk heeft uitstel gekregen tot 31 oktober. Eerder uittreden mag. (Reuters)