Betaaldienst

WhatsApp opent kantoor in Londen

WhatsApp gaat vanuit Londen werken aan de verdere ontwikkeling van betalingsmogelijkheden, zo heeft het bedrijf woensdag laten weten aan de Financial Times. Moederbedrijf Facebook wil honderd nieuwe medewerkers aannemen, waarmee het totale aantal medewerkers van de berichtendienst stijgt tot vijfhonderd.

Er is voor de Britse hoofdstad gekozen vanwege het grote aantal inwoners uit landen waar WhatsApp veel gebruikt wordt, stelt de techgigant. Met name India is daarbij van belang. In dat land werd al een succesvolle proef gedaan met WhatsApp Pay.

De nieuwe medewerkers zullen ook komen uit Dublin, waar al een groot Facebook-kantoor gevestigd is. Voor de Britse hoofdstad zijn de plannen volgens de FT een opsteker. Londen hoopt een centrum te worden voor zogeheten fintech, de sector die zich bezighoudt met technologie voor financiële diensten. Bovendien komt de aankondiging nadat een aantal bedrijven en instellingen juist een vertrek uit Londen heeft aangekondigd vanwege de Brexit.

Nog dit jaar moet in verschillende landen een dienst geïntroduceerd worden waarmee via WhatsApp betaald kan worden, kondigde Facebook-topman Mark Zuckerberg vorige week aan. Het gaat daarbij onder meer om WhatsApp Business, een berichtendienst waarmee ondernemers met hun (potentiële) klanten kunnen communiceren. Twee weken geleden zei Zuckerberg bij de presentatie van de kwartaalcijfers dat betaaldiensten voor heel Facebook mogelijk een grotere rol zullen gaan spelen. (NRC)