‘Verdachte moord Belgische studente heeft bekend’

De 39-jarige Antwerpenaar die maandag werd aangehouden in verband met de vermissing van Julie Van Espen, heeft volgens Vlaamse media een bekentenis afgelegd.

De 39-jarige Antwerpenaar die maandag door de Belgische politie is aangehouden vanwege betrokkenheid bij de dood van een Belgische studente, heeft maandag een bekentenis afgelegd. Dat schrijven de dagbladen Het Laatste Nieuws (HLN) en Gazet van Antwerpen op basis van bronnen „dicht bij het onderzoek”.

Volgens HLN had de man na zijn arrestatie op maandagavond al aanwijzingen gegeven over waar de politie moest zoeken naar het lichaam van de sinds zaterdagavond vermiste Julie Van Espen. Haar lichaam werd maandag gevonden in het Albertkanaal. Verdachte Steve B. zou maandag na de vondst van het lichaam „echte bekentenissen” hebben afgelegd. Hij wordt dinsdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Antwerpen, aldus onder meer De Standaard.

Volgens verschillende media werd B. al eerder veroordeeld voor diefstal, bedreiging en verkrachting. Voor een verkrachtingszaak uit 2016 zat hij drie maanden in voorlopige hechtenis. In afwachting van het proces werd B. begin 2017 vrijgelaten onder voorwaarden.

Politiebeelden

Van Espen was zaterdagavond op weg naar vrienden in Antwerpen, maar kwam daar nooit aan. Zondag werden bebloede kledingstukken en haar telefoon aangetroffen in de buurt van het Sportpaleis aan het Albertkanaal, waar haar lichaam maandag werd gevonden.

Maandag verspreidde de politie camerabeelden van B. die toen nog werd aangeduid als belangrijke getuige. Daarop kwamen zo’n tweehonderd tips binnen. Vlaamse media brachten later beelden naar buiten waarop te zien was dat hij het fietsmandje van Van Espen bij zich droeg. Dit was door de politie uit de opsporingsbeelden verwijderd. B. kon maandagmiddag in een trein op het station in Leuven worden aangehouden.