Twee doden bij vermoedelijk steekincident Brunssummerheide

Een man en een vrouw, die allebei een hond bij zich hadden, vonden de dood bij een vermoedelijke steekpartij op de Brunssummerheide. Er is nog niemand opgepakt.

Archiefbeeld van de Brunssummerheide. De vrouw en de honden hebben niets met het incident te maken.
Archiefbeeld van de Brunssummerheide. De vrouw en de honden hebben niets met het incident te maken. Foto Getty

Een vermoedelijke steekpartij op de Brunssummerheide bij Heerlen heeft dinsdag aan een man en een vrouw het leven gekost. Dat meldt de politie. Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd. Er is nog niemand opgepakt; de politie kan niet zeggen of er een verdachte in beeld is.

Rond 12.00 uur vond de politie het vrouwelijke slachtoffer, na een melding door een wandelaar. Een half uur later werd in de buurt ook de overleden man aangetroffen. Of de slachtoffers elkaar kenden, is nog onduidelijk. De politie onderzoekt nog wie zij waren. De man en de vrouw hadden allebei een hond bij zich. De dieren zijn ongedeerd.

De slachtoffers zijn gevonden op of bij de Kamperheideweg, die vanuit de Heerlense wijk Heksenberg de westkant van de heide op loopt. Volgens een woordvoerder van de politie liggen de lichamen op enige afstand van de bebouwde kom. De politie doet op dit moment onderzoek op de vindplaats van de slachtoffers. Een politiehelikopter maakt foto’s vanuit de lucht.

De Brunssummerheide bestaat uit bos, grasland en een zandvlakte. Het gebied omvat een oppervlak van circa 550 hectare. De heide ligt tussen de plaatsen Brunssum, Heerlen en Landgraaf in. Landelijk kreeg het natuurgebied de voorbije twintig jaar vooral bekendheid vanwege de zaak-Nicky Verstappen. De 11-jarige jongen verdween in 1998 van een zomerkamp aan de oostkant van de heide. Een dag later werd hij dood teruggevonden.

Kaart van de Brunssummerheide, met in het rood de Kamperheideweg:

Afgelopen weekend werd in de Scheveningse Bosjes een dode vrouw gevonden. De 56-jarige vrouw was zaterdagmiddag van huis vertrokken om haar twee honden uit te laten. Niet lang erna werd haar lichaam door voorbijgangers gevonden op het Galgenpad. De vrouw is door geweld om het leven is gekomen en de politie heeft een onderzoek ingesteld. Het is niet bekend of de zaken met elkaar te maken hebben.