Suriname

Aanleiding voor moord Nederlander onduidelijk

Vrienden en nabestaanden van Surinaamse Nederlander Dennis G. tasten in het duister over de aanleiding voor zijn gewelddadige dood. Dennis G. is zondag geliquideerd in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo samen met een onbekende 18-jarige vrouw. De lokale politie heeft twee verdachten opgepakt.

De 49-jarige Dennis was geen onbekende in het criminele milieu in Utrecht en heeft in het verleden een aantal forse celstraffen uitgezeten, onder andere vanwege een gewapende overval.

Volgens zijn advocaat Sanne Schuurman is de aanleiding voor zijn dood onduidelijk. „Hij verbleef na het uitzitten van zijn celstraf sinds 2014 heel vaak in Suriname”, aldus Schuurman. Berichten in de media dat zijn dood te maken heeft met de criminele vete tussen Ridouan T. en Mustapha F. kan Schuurman niet plaatsen. „Ik ken geen enkel dossier waaruit blijkt dat Dennis in dat conflict een rol zou spelen.”