Liverpool stunt met 4-0 zege op Barcelona en bereikt opnieuw finale

Champions League Vorige week eindigde de eerste wedstrijd in Spanje nog in een 3-0 overwinning voor FC Barcelona.

Sergi Roberto (L) van Barcelona in duel met Liverpool-verdediger Andrew Robertson.
Sergi Roberto (L) van Barcelona in duel met Liverpool-verdediger Andrew Robertson. Foto Oli Scarff/AFP

Liverpool staat voor het tweede jaar op rij in de finale van de Champions League. De Engelse club won dinsdagavond de spectaculaire thuiswedstrijd op Anfield met 4-0 van FC Barcelona. Vorige week eindigde de eerste wedstrijd in Spanje nog in een 3-0 overwinning voor FC Barcelona.

Divock Origi zette Liverpool, waar Virgil van Dijk de hele wedstrijd speelde, al na zeven minuten op voorsprong. Het was pas de eerste keer dit seizoen dat Barcelona op achterstand kwam in een wedstrijd in de Champions League. De Nederlander Georginio Wijnaldum kwam direct na rust als invaller in het veld, en scoorde binnen elf minuten twee keer. In de 79ste minuut scoorde Origi uit een verrassend snel genomen hoekschop het vierde en beslissende doelpunt.

Lees ook: Een magische avond voor het Nederlands getinte Liverpool

Liverpool staat voor de negende keer in de finale van de Champions League en won het belangrijkste Europese toernooi vijfmaal, voor het laatst in 2005. Vorig jaar verloor Liverpool in de finale met 3-1 van Real Madrid.

Voor het eerst sinds 2013 staat er geen Spaanse club in de finale van de Champions League. Liverpool speelt op zaterdag 1 juni in Madrid tegen Ajax of Tottenham Hotspur, die woensdagavond in de Johan Cruijff Arena tegen elkaar spelen. Ajax verdedigt een 1-0 voorsprong en kan de eerste Nederlandse club sinds 1996 worden die in de finale van het belangrijkste Europese toernooi staat. Tottenham plaatste zich nog nooit voor de finale.