Meghan Markle, vrouw van prins Harry, bevallen van zoon

De naam van hun pasgeboren zoon wordt later bekendgemaakt.

Het buitengewoon populaire koninklijk paar maakte de zwangerschap afgelopen najaar bekend.
Het buitengewoon populaire koninklijk paar maakte de zwangerschap afgelopen najaar bekend. Foto Facundo Arrizabalaga/Reuters

Meghan Markle, de vrouw van de Britse prins Harry, is maandagochtend bevallen van hun eerste kind, een jongen. Dat meldt het Britse koningshuis op Instagram. Hun zoon, wiens naam traditiegetrouw later bekendgemaakt wordt, is de zevende in de lijn van de troonopvolging en het achtste achterkleinkind van de 93-jarige Britse vorstin Elizabeth, de langst regerende monarch.

Meghan, de hertogin van Sussex, en haar baby maken het goed schrijft het Britse koningshuis. Ze bedanken het volk voor „hun gedeelde enthousiasme en steun tijdens deze bijzondere tijd”. De baby werd geboren om 05.26 uur en woog 3.260 gram. De komende dagen zal het paar meer details bekendmaken.

Prins Harry zegt tegen verslaggevers dat hij „ontzettend trots” is op zijn vrouw, meldt persbureau Reuters. „En - zoals iedere vader en ouder ooit zal zeggen dat hun baby geweldig is - zeg ik: deze kleine baby is absolutely to die for.”

De bevalling van het populaire koninklijk paar werd op de voet gevolgd door fans en media

In de eerste dagen zullen de hertog en hertogin geen foto’s van de baby verspreiden.
Foto Adrian Dennis/AFP
Fans van het Britse koningshuis verzamelden zich rond Windsor Castle, in afwachting van nieuws rond de geboorte van de koninklijke baby.
Foto Will Oliver/EPA
Prins Harry spreekt de pers toe nadat zijn vrouw maandagochtend vroeg beviel van hun eerste kind.
Foto Steve Parsons/Reuters

De bevalling begon maandagochtend vroeg op een geheime locatie, meldde het koningshuis eerder op deze maandag. Harry was daarbij aanwezig. Ook de families van Harry en Meghan zijn geïnformeerd en reageren verheugd.

Het echtpaar kondigde in oktober aan dat Meghan in verwachting was, maar maakte niet bekend wanneer Markle uitgerekend was. In maart ging ze met zwangerschapsverlof. Het stel zou het geslacht van hun kind niet van tevoren geweten hebben.

Harry (34) en Meghan (37), een voormalige Hollywoodster afkomstig uit de Verenigde Staten, zijn buitengewoon populair in het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten: zo’n 2,3 miljoen Nederlanders stemden af op hun bruiloft in mei vorig jaar. Na hun huwelijk namen ze hun intrek in een huis op het landgoed van Kensington Palace.

Lees ook: Met Meghan is het Britse Koningshuis helemaal af