Handelsoorlog VS-China

Trump: importtarieven voor 200 mld aan goederen omhoog

President Trump zegt dat de Amerikaanse importtarieven op 200 miljard aan Chinese goederen vrijdag omhoog gaan. Daarmee voert hij de druk op in de handelsoorlog met China. In een tweet zondag schrijft de Amerikaanse president dat de tarieven van 10 naar 25 procent gaan. Een eerder aangekondigde verhoging die in maart zou ingaan werd uitgesteld omdat vooruitgang zou zijn geboekt in de onderhandelingen. Het is de bedoeling dat een Chinese delegatie woensdag naar Washington komt om tot een overeenkomst te komen. „Een handelsovereenkomst met China komt eraan, maar te langzaam, aangezien zij proberen te heronderhandelen. Nee!”, schrijft Trump. Ook dreigt Trump „binnenkort” tarieven van 25 procent in te voeren op nog eens 325 miljard dollar aan Chinese goederen. (NRC)