Grote brand na explosie bij pizzeria in centrum Utrecht

Volgens de politie was er waarschijnlijk sprake van een bedrijfsbrand met een technische oorzaak. De studenten die boven de pizzeria wonen, zijn veilig weggekomen.

Filiaal van de New York Pizza in de Nobelstraat.
Filiaal van de New York Pizza in de Nobelstraat. Foto Robin Lonkhuijsen/ANP

Na een explosie is maandag rond 10.00 uur een pizzeria in de Nobelstraat in het centrum van Utrecht volledig uitgebrand. Dat meldt de Veiligheidsregio Utrecht op Twitter. Het is nog niet duidelijk waardoor de explosie is ontstaan. Het filiaal van New York Pizza was leeg en er zijn geen gewonden gevallen. Rond 11.00 uur was het vuur nagenoeg geblust.

De bewoners van het boven de pizzeria gelegen studentenhuis zijn op tijd „en heelhuids” uit het pand gekomen, zei een van hen tegen de lokale nieuwssite DUIC. De studenten werden onderzocht op ademhalingsproblemen, maar hoefden niet naar het ziekenhuis, meldt de Veiligheidsregio. Wel is de woning dusdanig beschadigd dat die voorlopig onbewoonbaar is.

Twitter avatar vrutrecht Veiligheidsregio Utrecht De brand aan de #Nobelstraat in #Utrecht is bijna uit. Er wordt nog op enkele kleine vuurresten nageblust. De studenten van de bovenliggende woning zijn zelf uit het pand gekomen en worden onderzocht op rookinhalatie. Die hoeven niet naar het ziekenhuis voor verder onderzoek. ^jm

Waarschijnlijk bedrijfsbrand

Volgens een politiewoordvoerder gaat het waarschijnlijk om een bedrijfsbrand met een technische oorzaak. Naast de brandweer was ook gas- en elektriciteitsbeheerder Stedin naar de brand geroepen. De rookpluimen van de brand waren vanuit de hele stad te zien en omwonenden werd geadviseerd ramen en deuren dicht te houden.

Bussen rijden maandag tijdelijk niet door de afgezette Nobelstraat. De haltes Neude, Jankskerkhof en Stadschouwburg zijn buiten gebruik gesteld. Volgens de Veiligheidsregio zal de straat aan het begin van de middag weer toegankelijk zijn.

Twitter avatar Kleuver Joost de Kleuver Er wordt nu niet meer geblust. #Nobelstraat #utrecht https://t.co/smYrSr3cU1