Anne Faber

Directeur PI Vught werkt ondanks fouten bij kliniek Michael P.

De voormalige directeur van de Penitentiaire Inrichting (PI) in Vught werkt sinds maart als bestuurder bij Fivoor, de organisatie achter de kliniek in Den Dolder waar Michael P. verbleef. Dezelfde man, Erik Masthoff, was als directeur in Vught eindverantwoordelijk voor het toekennen van verlof aan P., die in september 2017 Anne Faber verkrachtte en doodde. Zowel de PI in Vught als Fivoor zijn bekritiseerd vanwege het detentieverloop van Michael P. Een woordvoerder van Fivoor stelt dat besproken is dat Masthoffs benoeming tot commotie zou kunnen leiden. Dit heeft echter geen rol gespeeld in de beoordeling van de directeur. Hij benadrukt dat Masthoffs aanstelling in november bekend is gemaakt. In de Tweede Kamer is met opgetrokken wenkbrauwen op Masthoffs nieuwe functie gereageerd. (NRC)