49-jarige Nederlander omgekomen bij schietpartij Suriname

Mogelijk is sprake van een afrekening, ook een 18-jarige vrouw kwam om het leven. Twee verdachten zitten vast.

Het ministerie van Justitie en Politie in Paramaribo, Suriname.
Het ministerie van Justitie en Politie in Paramaribo, Suriname. Foto Pieter van Maele/ANP

Een 49-jarige Nederlander en een 18-jarige vrouw zijn zondagavond om het leven gekomen bij een schietpartij in Paramaribo. Dat meldt de politie in de Surinaamse hoofdstad maandag.

Dennis G. en de vrouw, met een vooralsnog onbekende nationaliteit, werden zondagavond rond tien uur doodgeschoten op een parkeerplaats bij een pompstation aan de Wilhelminastraat, in het centrum van Paramaribo. De Surinaamse politie heeft twee verdachten aangehouden en doet verder nog geen mededelingen.

Volgens een verklaring van de politie zaten de slachtoffers op en naast een pick-uptruck toen vanuit een personenauto het vuur op het tweetal geopend werd. De auto reed daarna met hoge snelheid weg. Even later trof de politie een brandende personenauto aan in het noorden van Paramaribo. De politie vermoedt dat het om de vluchtauto gaat.

‘Crimineel verleden’

Volgens het AD zou de Nederlander geen onbekende in het criminele milieu zijn. Zo zou G. enige tijd vast hebben gezeten voor onder meer een gewelddadig overval, schrijft de krant.

De politie in Suriname onderzoekt de zaak, maar kan nog geen uitspraken doen over het verleden van de man in Nederland. De politie kan nog niet zeggen of het om een afrekening ging. Een woordvoerder spreekt van „twee levensberovingen” en weet „nog weinig over de achtergrond van de man”.

G. zou zich volgens het AD ook aangesloten hebben bij drugscrimineel Mustapha F. Hij geldt als een concurrent van Ridouan T., een van de meest gezochte criminelen van Nederland die wordt gezocht voor betrokkenheid bij liquidaties en cocaïnesmokkel.