Ajax wint ruim van Willem II in bekerfinale en pakt eerste prijs in vijf jaar

De Tilburgse ploeg had meerdere kansen, maar wist die niet te benutten. De winst betekent voor de Amsterdammers de eerste prijs in vijf jaar tijd.

Feest bij de Amsterdamse ploeg in de Kuip.
Feest bij de Amsterdamse ploeg in de Kuip. Foto Olaf Kraak/ANP

In de bekerfinale heeft Ajax zondag in een bomvolle Kuip zonder al te veel moeite Willem II verslagen. De ploeg uit Tilburg begon fel en had in de tweede helft kansen, maar kwam niet tot scoren. De eindstand 4-0 leverde de Amsterdammers de eerste prijs in ruim vijf jaar tijd op.

In de 38ste minuut kwam de ploeg van Erik ten Hag op voorsprong door een kopbal van Daley Blind. Een minuut na de eerste goal volgde opnieuw een sterke aanval van Ajax waarna Klaas-Jan Huntelaar de 2-0 scoorde. Willem II kwam in de tweede helft gevaarlijk terug maar zonder resultaat.

Door een aantal rookbommen aan de kant van de Ajax-aanhang lag het spel na 58 minuten kort stil, maar tien minuten later was het weer raak voor Huntelaar: hij tikte de 3-0 tamelijk eenvoudig binnen. Na 76 minuten waren de kansen voor de Tilburgers definitief verkeken: Rasmus Kristensen maakte de 4-0.

„Een mooie eerste prijs”, zei Huntelaar na afloop. De spits verwees daarmee naar komende woensdag, als Ajax weer tegen Tottenham Hotspur in actie komt in een beslissend duel om een finaleplek in de Champions League.