Wielrennen

Wereldkampioen Valverde laat Giro aan zich voorbijgaan

De Spaanse wielrenner Alejandro Valverde doet niet mee aan de Giro d’Italia. De regerend wereldkampioen is volgens zijn ploeg Movistar Team niet op tijd hersteld van zijn val in aanloop naar Luik-Bastenaken-Luik. De 39-jarige Valverde moest afgelopen zondag ook opgeven in de Waalse voorjaarsklassieker, die hij vier keer won. Nader onderzoek, maandag in Murcia, bracht aan het licht dat hij vochtophoping (oedeem) in het heiligbeen heeft opgelopen. „Het is erg jammer om niet aan een grote ronde als de Giro deel te kunnen nemen”, schrijft Valverde op Twitter. „Maar ik moet aandacht besteden aan mijn lichaam en weer helemaal fit worden om in de rest van het jaar de best mogelijke resultaten te behalen.” De Ronde van Italië begint op zaterdag 11 mei in Bologna. Drie jaar geleden werd Valverde derde in de etappekoers. (ANP)