‘We houden rekening met iedereen’

Corrina de Graaf (49) verkoopt voor haar werk vis op de markt, dus die hoeft ze niet in te slaan. „Maar dat eten we bijna nooit, want we werken er al de hele dag mee”.

Wat staat er dan wel op het menu?

„Normaal eten we vlees of pasta. Morgen is het woensdag, dan kookt het oudste kind. Dit keer wordt het andijviestamppot. En de nasi goreng magnetronmaaltijd met kipsaté is voor donderdag. Die dag zijn mijn man en ik pas om 22.00 uur terug van werk, dus dan kan mijn zoon zelf eten opwarmen.”

U slaat het drinken groots in: cola, spa rood en ijsthee.

„Ik zorg altijd dat de voorraadkasten goed gevuld zijn. Omdat we eind deze week op vakantie gaan, heb ik minder andere boodschappen nodig. Dus sla ik wat extra drinken in, dan hoef ik dat een tijdje niet meer te halen.”

U koopt de grote merken, zijn die belangrijk binnen uw gezin?

„Ja, de kinderen willen die wel echt. Mijn man eet ook alleen maar Lays chips, iets anders komt er niet in. Zelf hou ik stiekem ook wel van Pepsi. Er wordt in ieder geval met iedereen rekening gehouden.”

Let u dan wel ook een beetje op aanbiedingen?

„Zeker, de aanbiedingen zijn zelfs de reden dat ik hier altijd winkel. Ik kijk nooit van tevoren in de folder, maar er is altijd wel iets moois in de aanbieding. Dat koop ik dan extra in, zo lang het in mijn boodschappenprofiel past.”