KNVB

Just Spee moet Michael van Praag als voorzitter opvolgen

Just Spee moet Michael van Praag opvolgen als voorzitter van voetbalbond KNVB. Het bondsbestuur heeft de voormalig amateurvoetballer van de Koninklijke HFC unaniem voorgedragen als kandidaat. Dat is gebeurd op advies van een speciaal hiervoor samengestelde selectiecommissie. Spee zal tijdens de bondsvergadering op 27 mei worden benoemd, maar zal Van Praag pas in december opvolgen. Van Praag is sinds augustus 2008 KNVB-voorzitter en treedt af vanwege het bereiken van zijn maximale zittingstermijn. Spee is, als lid van de raad van commissarissen van de Eredivisie Media & Marketing, vijf jaar lang betrokken geweest bij de exploitatie van de commerciële rechten van de eredivisieclubs. Hij werkte daar, als commissaris namens Endemol, samen met betaald voetbalorganisaties en de KNVB. (ANP)