Fietshelden

Junior Fietsburgemeester gezocht én goede ideeën voor veilig fietsen

De Fietsburgemeester van Amsterdam, Katelijne Boerma, is op zoek naar een opvolger voor de huidige Junior Fietsburgemeester Lotta Crok. De nieuwe ‘junior’ zal worden gekozen uit een van de 50 Fietshelden; en Fietsheld kun je worden door via www.fietshelden.org een goed idee in te zenden waarmee fietsen in Amsterdam leuker en veiliger wordt. Insturen kan tot en met 26 mei. De kinderen met de 50 beste ideeën krijgen een uitnodiging voor een bijeenkomst op 4 juli om hun idee verder uit te werken. Daar zal de nieuwe Junior Fietsburgemeester worden gekozen, voor de duur van een jaar. Volgens Boerma is het belangrijk dat zij een ‘junior’ naast zich heeft: „Er zijn 125.000 kinderen onder de 14 jaar in Amsterdam. Die hebben een eigen stem nodig, een eigen ambassadeur.” (NRC)