Thuiskok Zwarte rijst met kip

chicken leg fillet isolated on white
chicken leg fillet isolated on white

Tot slot deze week een lievelingsgerecht van Gwyneth Paltrow dat er alleen al door de zwarte rijst bijzonder uitziet. De combinatie van gember, kokosmelk en citroengras vind ik sowieso altijd fijn. Het zout kunt u naar smaak doseren.

Bestrooi de kippendijen aan beide kanten met zout. Smelt de kokosolie in een stoof- of braadpan van 30 centimeter op halfhoog vuur. Voeg de kippendijen toe, met de huidzijde naar beneden, en schroei ze dicht. Wacht tot ze mooi gebruind zijn; dit duurt zo’n vijf minuten. Keer ze en braad de andere kant ook circa vijf minuten. Leg de dijen op een bord en zet opzij. Voeg de gember en knoflook toe en bak ze 30 seconden, of tot ze geuren maar nog niet bruin zijn. Voeg de rijst toe en roer even, zodat alle korrels met olie bedekt worden. Voeg het water, de kokosmelk, het citroengras en zout toe. Breng het mengsel tegen de kook aan, leg de kippendijen er weer in, met de huid naar boven, en leg het deksel op de pan. Zet het vuur op zijn allerlaagst en laat 45 minuten heel zachtjes sudderen. Verdeel de rijst over twee borden en verdeel daarover de kippendijen.