Opinieblad

Joost de Vries benoemd tot adjunct Groene Amsterdammer

Joost de Vries (1983) is benoemd tot adjunct-hoofdredacteur van De Groene Amsterdammer. Xandra Schutte vormde tien jaar lang de hoofdredactie in haar eentje. De Vries is boekenredacteur bij De Groene en blijft dat erbij doen. Schutte schrijft aan de redactie: „We zijn zo veel meer gaan maken en doen in die jaren – meer pagina’s, meer specials, meer bijlagen, meer samenwerkingen met culturele partners, meer debatten, een steeds veeleisender digitale strategie – dat extra denk- en daadkracht in de hoofdredactie heel welkom is.” Volgens Schutte gaat het „al jaren goed” met De Groene „maar de kritische en breed-intellectuele blik van Joost op het blad als geheel kunnen we goed gebruiken.” Joost de Vries is nu ruim elf jaar redacteur van het tijdschrift. De Groene heeft een betaalde oplage van 25.000. (NRC)