Tuca & Bertie en andere series van week 18

On demand Een overzicht van de series en documentaires die op Netflix, Videoland en elders verschenen.

Netflix

Tuca & Bertie

De makers van culthit BoJack Horseman hebben een nieuwe animatieserie voor volwassenen gemaakt. Tuca & Bertie volgt de belevenissen van twee vrouwelijke vogels. Met de stemmen van komieken Tiffany Haddish en Ali Wong. Netflix, tien afleveringen.

Knock Down The House

Regisseur Rachel Lears volgt vier vrouwelijke kandidaten in de aanloop naar de Amerikaanse midtermverkiezingen in 2018. Onder hen Alexandria Ocasio-Cortez uit New York, iemand die inmiddels een grote ster is geworden voor de Democraten. Daarnaast zien we Cori Bush, Amy Vilela en Paula Jean Swearengin. Allemaal vrouwen die de partij een nieuwe impuls moeten geven. Netflix, 85 minuten.

Counterpart

Oscarwinnaar J.K. Simmons (Whiplash) ontdekt een parallelle dimensie in een sciencefiction-serie. Zijn personage Howard Silk werkt al 30 jaar voor een veiligheidsdienst in Berlijn, maar krijgt nooit te horen wat het hogere doel van de organisatie is. Tot hij opeens een poort naar een andere wereld ontdekt en een bijna identieke versie van zichzelf tegenkomt. Ziggo Series & Movies XL, twee seizoenen van tien afleveringen.