In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. Let op: de selectie bevat mogelijk beelden die lezers schokkend vinden.
Een gewond geraakte actievoerder wordt door een demonstrant-verpleger op straat verzorgd tijdens de jaarlijkse 1-meiprotesten in Parijs. Woensdag trokken veel betogers, onder wie leden van de vakbonden, maar ook 'gele hesjes' en hooligans, door de straten van de Franse hoofdstad.
Foto Anne-Christine Poujoulat / AFP
Flinke delen van de Canadese stad Montreal staan onder water door overstromingen na de lentedooi. Deze foto werd gemaakt in de buitenwijk Marthe-sur-le-Lac. In heel oostelijk Canada moesten meer dan 10.000 mensen worden geëvacueerd, laten autoriteiten weten. In de regio zijn door het smeltwater meerdere dijken doorgebroken. Verwacht wordt dat het nog enkele weken duurt voordat het water weer gezakt is.
Foto Sebastien St-Jean / AFP
In landen waar inwoners het orthodox-christelijke geloof aanhangen, valt Pasen op een andere dag dan bij ons: de datum wordt bepaald aan de hand van de oude Juliaanse kalender. Deze foto werd maandag (Paasmaandag) in Oost-Bulgarije gemaakt tijdens een religieuze parade bij het Batsjkovo-klooster. Gelovigen dragen een icoon van de maagd Maria. Het icoon zou wonderen verrichten.
Foto Vassil Donev / EPA
Deze luchtfoto toont de enorme ravage nadat woensdag de cycloon Kenneth aan land kwam bij het Mozambikaanse eiland Ibo. Na Idai is Kenneth de tweede zware storm die de Oost-Afrikaanse regio treft in amper twee maanden tijd. Volgens de overheid van Mozambique zijn er inmiddels meer dan veertig doden gevallen in het natuurgeweld van deze week. Er is zeker 55 centimeter gevallen in en rondom de noordelijke stad Pemba. Voor veel inwoners dreigt een humanitaire ramp.
Foto Tsvangirayi Mukwazhi / AP
Demonstrant Tarek Milleron houdt twee borden omhoog met daarop de foto's van slachtoffers van de Ethiopian Airlines-vliegramp. Op 10 maart stortte een Boeing 737 MAX van die maatschappij neer, waarbij alle 157 inzittenden om het leven kwamen. Milleron nam deel aan een demonstratie tijdens de jaarlijkse vergadering voor de aandeelhouders van de vliegtuigbouwer Boeing in Chicago. Het bedrijf verkeert in zwaar weer, nadat in korte tijd meerdere 737 MAX-toestellen zijn verongelukt.
Foto Kamil Krzaczynski / AFP
Immigranten steken de rivier Rio Grande over, ter hoogte van de Mexicaanse stad Ciudad Juarez. Ze willen zo bij El Paso komen, in de Amerikaanse staat Texas.
Foto Paul Ratje / AFP
Het is aspergeseizoen: deze arbeiders oogsten de asperges in een veld van het bedrijf Beller Hof nabij Keulen, in het westen van Duitsland.
Foto Ina Fassbender / AFP
Inwoners van de Malinese stad Djenné helpen met het versterken van een van de beroemdste bouwwerken van de Sahel: de grote moskee. Die is gebouwd van een mengsel van zand en water en andere organische materialen, zoals klei en stro. Door de gebruikte materialen is het gebouw gevoelig voor wind en regen. Ieder jaar wordt daarom een nieuwe laag leem op de muren aangebracht, een project waaraan de hele gemeenschap meehelpt - vlak voor het begin van het regenseizoen.
Foto Michele Cattani / AFP
Reddingswerkers in de Boliviaanse hoofdstad La Paz zijn uitgerukt naar de plek waar een aardverschuiving heeft plaatsgevonden. Woensdag verklaarde de burgemeester de getroffen gebieden uit tot rampgebied. Door de aardverschuiving zijn tientallen huizen ingestort; enkele honderden inwoners zijn dakloos.
Foto Luis Angel Reglero / EPA
1 mei, de Dag van de Arbeid, is in Duitsland een nationale feestdag. Traditiegetrouw worden er veel protesten georganiseerd. Dit jaar gingen veel mensen de straat op om te demonstreren tegen gentrificatie en woningnood, zoals bij deze actie in de hoofdstad Berlijn. Het motto van de door jonge Berlijners georganiseerde demonstratie was 'Onze woonwijk, niet jullie winst'.
Foto Omer Messinger / EPA
Zangers Brendan Urie (vooral bekend als frontman van Panic! at the disco) en Taylor Swift treden op bij de opening van de Billboard Music Awards. Grote winnaar van de muziekprijzenavond was hiphopartiest Drake: hij won twaalf onderscheidingen, waaronder die voor beste artiest van het jaar.
Foto Mario Anzuoni / Reuters
Wandelaars lopen langs een sneeuwmuur bij de Oberalppas, in Zwitserland. Deze pas ligt op zo'n tweeduizend meter hoogte.
Foto Alexandra Wey / EPA
Pete Buttigieg, een van de Democratische presidentskandidaten in de Verenigde Staten, had maandag een ontmoeting met de bekende mensenrechtenactivist en -advocaat Al Sharpton. Ze hadden een lunchafspraak in het restaurant Sylvia's in Harlem, New York. Die trok veel aandacht van de pers.
Foto Bebeto Matthews / AFP
Een deelnemer duwt zijn fiets over een zandduin in de tweede etappe van de Titan Desert mountainbike-race. De wedstrijd wordt elk jaar georganiseerd in Marokko. De race bestaat uit zes etappes en is in totaal 640 kilometer lang. De mountainbikers doorkruisen onder meer het Atlasgebergte en de Sahara.
Foto Franck Fife / AFP