Vrij zijn is...de sleur doorbreken met seksbijles

Sanneke van Hassel en fotograaf Peter de Krom laten zien hoe we uit de sleur breken. Deze week: seks-bijles.

De 'Sexperience' Workshop van Conny de Buijzer Foto Peter de Krom
De 'Sexperience' Workshop van Conny de Buijzer Foto Peter de Krom

In de vensterbank staat een collectie dildo’s, van fluorescerend roze tot doorschijnend paars. Zeven giechelende meiden zitten in een lounge-ameublement in de tuin. Sinds hun afstuderen als specialisten mode/maatkleding aan een ROC doen ze om de paar maanden ‘iets leuks’.

Lees ook: De Sekszusjes praten met een rood hoofd over seks

Zwemmen, trampolinespringen en vandaag een workshop Sexperience, waarin „de geheimen van verleiding en voorspel zullen worden onthuld”.

Workshopleidster Conny de Buijzer (55), een moederlijke vrouw in een veldbloemenjurk, houdt een presentatie van de speeltjes. Eerst een cadeautje: glijmiddel met een smaakje. „Kun je op je partner smeren en aflikken. Of je doet een drupje in je koffie.”

De Buijzer tovert de Pocketrocket uit haar tas, een blauwe vibrator, formaat kleine zaklamp. Ze adviseert „alles wat vanavond rondgaat” op de neus te testen, qua gevoeligheid komt die in de buurt van de clitoris. De donkerpaarse Ultimate Pleasure, de stevig vibrerende Romeo, de Heating Vibe (45 graden), de Butterfly Kiss (een ingewikkeld lila geval met grijparmpjes): ze gaan van hand tot hand. Emmie (21) bestudeert de Air-stimulator, die op luchtdruk werkt en eruitziet als een föhn: „Heftig. Ik weet niet of ik hier iets mee kan.” Hilariteit alom als Isabelle (21) hem tegen haar neus zet.

Tijd voor een quiz: „Hoeveel erecties krijgt een man gemiddeld per dag als hij niet slaapt?” Emmie: „Ik hoef er maar naar te wijzen.” Tess (21): „Ja, jullie zijn nog in de eerste tralala-fase.” Poes Doortje drentelt onrustig heen en weer.

Het is tijd voor pauze. Emmie – we zijn in het huis van haar moeder – zorgt voor meer chips en Bavaria Fruity nul procent bier. Op het toilet heeft De Buijzer een flesje klaargezet. „Daar kun je een drupje uit nemen voor op je clitoris. Werkt zeker tien minuten. ”

Hoogtepunt is de miniworkshop handjob. De dildo’s mogen uit de vensterbank. Belangrijkste tip: gebruik glijmiddel. De Buijzer demonstreert verschillende technieken. De meiden doen haar enthousiast na. De citruspers, prikkeldraad, het kommetje, de denneboom, vuurtje maken of tokkelen. En altijd van beneden naar boven werken.

Lees ook: NRC checkt: ‘Orgasme van vrouw is intenser en duurt langer dan bij man’

Ondertussen probeert poes Doortje over de schutting te klimmen. Of de fotograaf hem er even vanaf wil halen. Emmie: „Wij hebben namelijk glijmiddel aan onze handen.” De Buijzer houdt een tas van de huishoudbeurs open: „De dildo’s mogen hierin, kunnen ze zo in de vaatwasser.”

En dan kan er wat worden aangeschaft. Druk app-verkeer met vriendjes. „Had je ook losse cockrings of alleen in een setje?” Met z’n zevenen in de grote uitverkoopdoos graaien. Populair is het eitje, dat breng je in en dan geef je je partner de afstandsbediening. Bereik tot tien meter.