Uitstel

StemWijzer: PvdA en GroenLinks geven dezelfde antwoorden

De StemWijzer voor de Europese Parlementsverkiezingen van de Haagse organisatie ProDemos is twee weken vertraagd omdat GroenLinks en de PvdA dezelfde antwoorden hebben gegeven. De bedoeling was dat de stemhulp 23 april online zou komen te staan, nu gebeurt dat komende donderdag. Politieke partijen krijgen standaard een lijst met zestig stellingen waar antwoord op moet worden gegeven. Vervolgens kiest ProDemos dertig stellingen die de verschillen zo goed mogelijk weergeven. Nu bleek een dag voordat de stemwijzer online zou komen, dat alle zestig stellingen hetzelfde waren beantwoord door GroenLinks en de PvdA. ProDemos loste het op door twee nieuwe stellingen toevoegen waarin de twee partijen wel verschilden. De Europese verkiezingen zijn in Nederland op 23 mei. (NRC)