Thuiskok Heilbotpakketjes

Gwyneth Paltrow stond lang bekend als veganist tot ze op een dag voor haar eigen site heel behendig een kip klaarmaakte. Ik heb dat verhaal jaren geleden gelezen en ben het nooit vergeten. In haar boek is er geen rood vlees te vinden, maar wel wat lichte recepten met gevogelte of vis, zoals dit recept voor heilbot in de oven.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg twee vellen bakpapier van 21 x 30 cm op een vlakke ondergrond. Leg de paddenstoelen op het onderste derde deel van beide vellen. Bestrooi de heilbotfilets royaal met zout en peper en leg ze boven op de paddenstoelen. Verdeel de citroenrasp, gember, lente-uitjes, kokos-aminos, sesamolie en schijfjes citroen gelijkmatig over de filets. Vouw het andere deel van het bakpapier over de vis zodat er een rechthoek ontstaat. Begin aan één open zijde en rol de rand daarvan dicht, zodat er geen vloeistof uit kan lopen en de inhoud volledig ingesloten zit. Herhaal dit met de andere twee open zijden. Leg het pakketje op een bakplaat en rooster de vis op deze manier 12-15 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets. Leg de pakketjes op borden. Maak ze voorzichtig open (er komt stoom vrij) en dien op.