Susan Lenderink nieuwe financieel directeur Ajax

Lenderink (41) volgt per 1 juli Jeroen Slop op. Zij is nu nog financieel directeur van de Bijenkorf.

Foto Ajax

Susan Lenderink (41) is met ingang van het volgende voetbalseizoen de nieuwe financieel directeur van Ajax. Zij bekleedt op dit moment dezelfde functie bij warenhuis de Bijenkorf. Lenderink volgt de vertrekkende Jeroen Slop op, die sinds 1999 in functie is. Ze wordt de eerste vrouwelijke financieel directeur bij de Amsterdamse voetbalclub.

Lenderink, die sinds 2012 financieel directeur is bij de Bijenkorf, studeerde economie aan de Universiteit van Amsterdam. Ze begon haar loopbaan bij Price Waterhouse Coopers en trad in 2003 aan als financial controller bij de Bijenkorf.

Formeel gaat de benoeming van Lenderink in november in. De aandeelhouders worden dan op een bijeenkomst op de hoogte gebracht. In de praktijk begint Lenderink al op 1 juli. Ze wordt voor een periode van vier jaar aangesteld.

Ajax is de enige beursgenoteerde voetbalclub van Nederland. Lenderink stapt in op het moment dat de club er financieel goed voor staat. Alleen de goede resultaten in de Champions League leverden Ajax dit seizoen tot nu al tientallen miljoenen euro extra op.