Twee doden bij schietpartij universiteitscampus North Carolina

Een 22-jarige man opende dinsdagavond het vuur op studenten in een collegezaal van de universiteit in het Amerikaanse Charlotte. De campuspolitie heeft hem aangehouden.

Het terrein van de Universiteit van North Carolina in Charlotte werd na de schietpartij urenlang afgesloten.
Het terrein van de Universiteit van North Carolina in Charlotte werd na de schietpartij urenlang afgesloten. Foto Logan Cyrus/AFP

Bij een schietpartij op de campus van een universiteit in de plaats Charlotte, in de oostelijke staat North Carolina, zijn dinsdag twee mensen gedood. Vier mensen zijn gewond geraakt, van wie drie in kritieke toestand verkeren, meldt persbureau Reuters. De campuspolitie heeft de dader aangehouden.

De schutter, volgens een politieverklaring de 22-jarige Trystan Andrew Terrel, opende aan het einde van de middag het vuur op studenten in een collegezaal in een van de gebouwen van de Universiteit van North Carolina. Op een Twitteraccount van de universiteit werd iedereen die aanwezig was op de campus opgeroepen om te vluchten en zich te verstoppen.

Twitter avatar NinerAlerts UNCC OEM NinerAlert: Shots reported near kennedy. Run, Hide, Fight. Secure yourself immediately. Monitor email and https://t.co/LxOefV3rbf

Nadat er melding was gemaakt van de schietpartij werd het campusterrein afgesloten en doorzocht door agenten. Al vrij snel daarna kon de campuspolitie Terrel arresteren in de collegezaal waar de schietpartij had plaatsgevonden. Volgens politiechef Jeff Baker heeft de snelheid waarmee de politie heeft ingegrepen „levens gered”.

Lees ook: Waarom school shooters altijd jongens zijn

Terrel zou een student zijn aan de universiteit. Zijn grootvader verklaarde aan persbureau AP dat Terrel en zijn vader twee jaar geleden naar Charlotte verhuisden.