Mozambique

Dodental na tweede cycloon loopt op, risico op overstromingen groeit door verwachte regen

Foto AFP

Het dodental ten gevolge van cycloon Kenneth in Mozambique was dinsdag opgelopen tot 41. Hulpverleners kunnen de stad Pemba en de omliggende districten nog moeilijk bereiken, terwijl tienduizenden mensen onderdak en voedsel nodig hebben. Het risico op overstromingen in de regio neemt nog verder toe, aangezien er meer regen wordt verwacht en de rivieren in het gebied al op overstromen staan. Het is voor het eerst sinds cyclonen in Mozambique worden geregistreerd dat er één zo noordelijk aan land kwam. Ook is het de eerste keer dat het land door twee cyclonen in één seizoen getroffen wordt. Een maand geleden vielen er 600 doden door cycloon Idai. Hulpverleners hebben tot nu toe slechts een kwart van de benodigde fondsen binnengekregen. (AP)