Filmoverzicht: Geweldig ‘Anna’s War’ over zesjarige in de oorlog, Banksy-docu laat zien dat alles te koop is

Recensies Naar de film deze week? ‘Anna’s War’, over een zesjarig meisje dat alleen moet overleven in de oorlog, verdient veel meer aandacht dan hij tot dusver kreeg. ‘The Man Who Stole Banksy’ laat de lucratieve handel in graffiti van Banksy zien.

 • ●●●●

  Hotel Mumbai: Thriller

  Bij het zien van ‘Hotel Mumbai’ ben je in staat om tegen je scherm te gaan schreeuwen. De meeslepende film is een ongemakkelijke kijkervaring. Lees de recensie: ‘Hotel Mumbai’ is een extreem meeslepende thriller

  Regie: Anthony Maras. Met: Dev Patel, Armie Hammer, Nazanin Boniadi, Tilda Cobham-Hervey. In: 60 bioscopen

 • ●●●●●

  Dragged Across Concrete: Misdaad

  ‘Dragged Across Concrete’ neemt de tijd om zowel scènes op te zetten als personages uit te werken. Het gevaar is dat de film een beetje saai wordt. Lees de recensie: Gortdroge dialogen en nihilistisch geweld

  Regie: S. Craig Zahler. Met: Mel Gibson, Vince Vaughn, Jennifer Carpenter, Don Johnson. In: 44 bioscopen

 • ●●●●●

  Claire Darling: Drama

  De excentrieke weduwe Claire wil haar hele inboedel verkopen. Terwijl het ene na het andere object verdwijnt, wordt helder wat al haar spullen voor haar door drama verscheurde familie hebben betekend. Lees de recensie: De hele inboedel moet weg in ‘Claire Darling’

  Regie: Julie Bertuccelli. Met: Catherine Deneuve, Chiara Mastroianni, Alice Taglioni. In: 32 bioscopen

 • ●●●●●

  Greta: Psychologische thriller

  B-films zijn vaak niet super origineel maar kunnen de makers tot originaliteit uitdagen. Zo niet bij de film ‘Greta’. De plot is zo ijl, dat hij na een half uur speeltijd al is verdampt. Lees de recensie: ‘Greta’ wordt geen cultklassieker

  Regie: Neil Jordan. Met: Isabelle Huppert, Chloë Grace Moretz, Maika Monroe. In: 43 bioscopen

 • ●●●●●

  The Man Who Stole Banksy: Documentaire

  De documentaire ‘The Man Who Stole Banksy’ laat boeiend zien hoe alles tot handelswaar gemaakt kan worden – ook anonieme, vluchtige straatkunst. Lees de recensie: Graffiti is vandalisme én heel veel geld waard

  Regie: Marco Proserpio. In: 16 bioscopen

 • ●●●●

  Anna’s War: Historisch drama

  ‘Anna’s War’ was op IFFR geen onderdeel van de Big Screen-competitie. Zonde, de film over een zesjarig meisje dat alleen moet overleven in de oorlog, verdient veel meer aandacht dan hij tot dusver kreeg. Lees de recensie: ‘Anna’s War’ imponeert door geweldig spel van zesjarige

  Regie: Aleksej Fedortsjenko. Met: Marta Kozlova. In: 27 bioscopen

 • ●●●●

  Mirai: Animatie

  Het Japanse ‘Mirai’ is een emotionerende film die nooit sentimenteel wordt. ‘Urbanus de Vuilnisheld’ zit vol provocerende seksistische en racistische grappen. Lees de recensie: Diepte van ‘Mirai’ mist in ‘Urbanus de Vuilnisheld’

  Regie: Mamoru Hosoda. In: 15 bioscopen