Blijf in het moment

Wekelijks brengt fotograaf Folkert Koelewijn de mensen in beeld die van anderen helpen hun werk maken.

Foto Folkert Koelewijn

Pascal van der Straten (37) is trainer ‘offline mindfulness’, wat staat voor mindfulness in de natuur, in dit geval landgoed Clingendael. Tussen de bomen worden je zintuigen volgens Van der Straten doorlopend geprikkeld: het ruikt, voelt en klinkt er anders dan in de drukke stad. „Daarom lukt het ons hier ook zo goed om in het moment te blijven.”

Eenmaal in het hier en nu doet Van der Straten opdrachten met de deelnemers: het bepalen van een natuurlijk tempo, stilstaan bij de keuzes die je maakt, of mediteren op een boomstam. Want daar hebben mensen met een „gejaagd en gespannen” leven behoefte aan.

Actuele vacatures

Meer vacatures

Uitgelichte artikelen

Meer artikelen