Barcelona wint overtuigend met 3-0 van Liverpool

Messi speelde een hoofdrol in de eerste wedstrijd tegen Liverpool in de strijd om een finaleticket van de Champions League. De Argentijn maakte zijn zeshonderdste doelpunt voor Barcelona.

Foto Jose Jordan/AFP

FC Barcelona heeft een ticket voor de finale van de Champions League voor het grijpen. De Spaanse kampioen was in het eigen Camp Nou met 3-0 te sterk voor Liverpool, dat met de Nederlandse internationals Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum aantrad.

Het arbitrageteam van Björn Kuipers bleef goed overeind in het boeiende duel. Wijnaldum werd in de 79ste minuut gewisseld. Luis Suárez opende in de 26ste minuut op onnavolgbare wijze de score. Een kwartier voor tijd verdubbelde Lionel Messi de marge. De Argentijn schoot daarna ook nog prachtig raak uit een vrije trap. Het was zijn 600ste treffer in dienst van Barcelona.

De return is komende dinsdag in Liverpool. De winnaar van het tweeluik speelt in de finale op 1 juni in Madrid tegen Ajax of Tottenham Hotspur. De Amsterdamse ploeg won dinsdag het eerste duel in Engeland met 1-0 en de return in de Johan Cruijff Arena is woensdag. (ANP)