Sportverslaggever De Telegraaf tijdens liveuitzending geslagen

Telegraafverslaggever Pim Sedee en zijn cameraman zijn door een Nederlandssprekende man in Londen mishandeld. De man is aangehouden.

Pim Sedee, sportverslaggever van De Telegraaf, is door een Nederlandssprekende man, vermoedelijk een Ajax-supporter, mishandeld. Het incident vond plaats voorafgaand aan de halve finale tussen Tottenham Hotspur en Ajax van de Champions League in Londen. Tijdens een live-uitzending voor Telegraaf TV was duidelijk te zien hoe Sedee in het gezicht geslagen werd door een man met een pet. Ook cameraman Thom Schelstraete kreeg een klap.

De twee journalisten hebben in Londen aangifte gedaan van mishandeling. Dat meldt De Telegraaf woensdag in een bericht op hun site. Daarin reageert ook Paul Jansen, hoofdredacteur van de krant: „Van journalisten die aan het werk zijn, blijf je te allen tijde af, dus ook van onze mensen.”

De man in kwestie is inmiddels opgepakt. Dat liet zijn advocaat, Alex Admiraal, aan De Telegraaf weten. Waarom de man de verslaggevers mishandelde is nog niet bekend. Sedee kon de uitzending voortzetten en liet kort na het voorval via Twitter weten „helemaal oke” te zijn.

Journalist Olaf Koens reageerde verontwaardigd op het incident en hoopt dat geweld tegen journalisten stopt. „Sinds begin deze maand hanteert het OM een hogere strafeis bij geweld en agressie tegen journalisten. Weg met dat tuig”, schrijft hij op zijn Twitteraccount.