Rapport Mueller

Amerikaanse onderminister van Justitie Rosenstein stapt op

De Amerikaanse onderminister van Justitie Rod Rosenstein heeft maandag zijn ontslag ingediend. Hij vertrekt op 11 mei. Rosenstein was verantwoordelijk voor het Rusland-onderzoek van speciaal aanklager Robert Mueller. Rosenstein zou in maart opstappen, maar bleef langer om te helpen de afronding van het Mueller-onderzoek naar Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen in goede banen te leiden. Het eindrapport van Mueller werd deze maand grotendeels openbaar gemaakt. Rosensteins vertrek hangt samen met het aantreden van William Barr als minister van Justitie. Barr volgde Jeff Sessions op, die in november door president Donald Trump werd ontslagen. Het is gebruikelijk dat een minister van Justitie een eigen plaatsvervanger krijgt. (AP)