Thuiskok Norirolls

Deze rolletjes zijn makkelijk te maken en smakelijk. Paltrow vult ze met kimchi, ‘goed voor de darmen’, schrijft ze er enthousiast bij. Maar u kunt ze bijvoorbeeld ook met verse zalm vullen, dat werkt goed met de geprakte avocado. Zij gebruikt in plaats van soja kokos-aminossaus, die bevat minder natrium. U kunt die vinden in de speciaalzaak of online. Maar u kunt natuurlijk ook gewoon sojasaus gebruiken als dip. Eet de rolls meteen, dan is het norivel nog krokant.

Prak in een kommetje de avocado met het limoensap. Leg de norivellen plat op een snijplank. Leg op elk norivel een eetlepel van de geprakte avocado en spreid die gelijkmatig uit tot ruim 1 cm van de rand. Leg de sla, wortel, kimchi en kruiden erop. Bevochtig de bovenrand van een norivel met een beetje water en rol het vel voorzichtig zo strak mogelijk vanaf de onderkant over de vulling heen; gebruik zo nodig meer water om de roll bij elkaar te houden. Herhaal dit met de rest van de norivellen. Serveer de rolls met de kokos-aminossaus: Doe alle ingrediënten daarvoor in een kleine kom en klop ze goed door elkaar.