Media

RTL nog niet klaar met opgestapte topman Habets

Europees mediaconcern RTL Group laat voormalig topman Bert Habets niet zomaar weggaan. Begin deze maand kondigde de Nederlander onverwachts zijn vertrek aan. Maar het moederbedrijf van tv-zender RTL 4, met het Duitse Bertelsmann als grootaandeelhouder, weigert Habets nu decharge te verlenen voor het voorbije jaar.

Dat blijkt uit notulen van de aandeelhoudersvergadering die op RTL Group afgelopen vrijdag hield in Luxemburg. Daarin stelt het tv-concern dat de aandeelhouders alle bestuurders decharge verlenen, behalve Habets. Onthouding van zo’n goedkeuringsverklaring is hoogst uitzonderlijk.

Een verklaring geeft RTL Group niet, behalve dat er nog zaken onderzocht moeten worden. Habets, voorheen directeur van RTL Nederland, was sinds januari de baas van het grootste televisieconcern van Europa. Daarvoor was hij al gedeeld bestuursvoorzitter. Hij werkte sinds 1999 bij RTL en zou het bedrijf hebben verlaten vanwege „persoonlijke overwegingen”. Habets is opgevolgd door Thomas Rabe, een Duitser.

RTL Group behaalde vorig jaar een omzet van 6,5 miljard euro en meldde een winst van 668 miljoen. Bij het concern werken 11.000 mensen. (NRC)